برخی از دوستان، متاسفانه به معامله کردن عادت نموده اند و نمی خواهند قبول کنند که باید با تکرار و تمرین مداوم ، خود را در شرایطی قرار دهند که بتوانند برای مدتی از بازار سرمایه به دور باشند و پس از آنکه شرایط […]
برخی از دوستان، متاسفانه به معامله کردن عادت نموده اند و نمی خواهند قبول کنند که باید با تکرار و تمرین مداوم ، خود را در شرایطی قرار دهند که بتوانند برای مدتی از بازار سرمایه به دور باشند و پس از آنکه شرایط و موقعیت خوبی پیش بیاید به بازار برگردند.
فراموش نکنید که ما قرار نیست همواره، سهامدار باشیم و بهتر است برخی مواقع مدتی را نقد بوده و از گود معاملات بیرون بایستیم و نظاره گر باشیم تا موقعیت های خوبی به سراغ ما بیایند.
اگر در طول سال، فقط چند موقعیت مطلوب را شناسایی و برای خودمان فرصت بهره برداری ایجاد کنیم بهتر از آن نیست که سودهای کسب شده در طول چند ماه را در دو هفته به باد دهیم؟
تا همین چند سال اخیر، اکثر مردم تنها راه پسانداز یا حتی سرمایهگذاری کردن را نگهداری پولهای خود در بانک میدانستند. دلیلش هم این بود که با سایر روشهای سرمایهگذاری آشنایی نداشتند. مثلاً آنها نمیدانستند که یک فرد عادی میتواند با سرمایهگذاری در واحدهای یک شرکت تولیدی، به اندازه دارایی خود در مالکیت آن شرکت مشارکت کند. یا اینکه به اندازه دارایی خود در یک شرکت سرمایهگذاری سهیم شود. حال سوال این است که آیا یک فرد عادی میتواند با سرمایه اندک خود، در سرمایهگذاریهای بزرگ شریک شود؟ پاسخ این سوال مثبت است. بازار سرمایه و به ویژه بازار بورس اوراق بهادار این امکان را فراهم میکند تا هر فرد به میزان دارایی و سرمایهای که دارد در یک یا چند شرکت بزرگ سرمایهگذاری کند، و در سود آنها شریک شود. قبل از آنکه به توضیح بورس بپردازیم، بهتر است ابتدا یادآوری کنیم که بازار چیست: در مطلب بازار و انواع آن به توضیح مفصلی از بازار پرداختیم. اما در یک تعریف ساده، بازار مکانی هست که در آن خرید و فروش صورت میگیرد. هرگاه شرایطی برقرار شود که بین خریدار و فروشنده رابطه برقرار شود و معاملهای صورت بگیرد بازار تشکیل شده است. در بازار بهطور کلی ۲ نوع دارایی مورد معامله قرار میگیرد: الف- دارایی فیزیکی: مانند زمین، ساختمان،انواع کالا و ….. ب-دارایی مالی: داراییهای اسنادی مانند سهام، اوراق مشارکت و … حالا با توجه به آنچه از بازار دانستیم، به تعریف بورس میپردازیم: بورس نهاد سازمانیافتهای است که از جمله ارکان عمده و اساسی در بازار سرمایه محسوب میشود. کارکردهای اصلی آن به قرار زیر است: