این روزها یکی از مهمترین اخبار اقتصادی جهان کاهش رتبه اعتباری آمریکا، کشورهای اروپایی و شرکتهای بزرگ جهانی توسط شرکتهای اعتبار سنجی است. این اقدام موجب کاهش شدید شاخص سهام در بازارهای بین المللی شده است. تنزل قیمت نفت هم از دیگر تبعات این قضیه بوده است. وزیر دارایی امریکا اقدام شرکت اعتبار سنجی مذکور […]
این روزها یکی از مهمترین اخبار اقتصادی جهان کاهش رتبه اعتباری آمریکا،
کشورهای اروپایی و شرکتهای بزرگ جهانی توسط شرکتهای اعتبار سنجی است.
این اقدام موجب کاهش شدید شاخص سهام در بازارهای بین المللی شده است.
تنزل قیمت نفت هم از دیگر تبعات این قضیه بوده است.
وزیر دارایی امریکا اقدام شرکت اعتبار سنجی مذکور را عملی وحشتناک توصیف کرد.
کارشناسان هزینه این کاهش اعتبار را تا 100 هزار میلیارد دلار ذکر کرده اند.
اما در کنار این همه غوغا و جنجال حاصل از اعلام نظر یک شرکت خصوصی این سوال شاید برای شما پیش امده باشد که مفهوم رتبه بندی اعتباری تقیقا چیست و شرکت های اعتبار سنجی چگونه عمل می کنند؟ در ادامه به این سوالات جواب خواهیم داد.
موسسات اعتبار سنجی یا همان credit ratiing شرکت هایی هستند که مسئولیت بررسی توانایی ناشران اوراق بهادار را در ایقای تعهدات مالیشان دارند. قاعدتا ناشر میتواند دولت ارگان های دولتی و یا شرکت های خصوصی باشد. همین جا این توضیح را اضافه کنم که منظور از ناشر علاوه به ناشران اوراق قرضه و اوراق بهادار. تمام کسانی که از طرق مختلف مثل دریافت وام تامین اعتبار می کنند هم میباشد. در گذشته سرمایه داران یا موسسات اعتبار دهنده مشتریان اصلی شرکت های شرکت های اعتبار سنجی بوده اند. اما اکنون ناشران و وام گیرندگان هستند که با مراجعه به یک شرکت اعتبار سنجی و پرداخت هزینه درخواست بررسی و رتبه بندی خود یا اوراق منتشر شده شان را می دهند و اطلاعات مربوط به درجه اعتباری انها به رایگان در اختیار سرمایه گذاران و خریداران اوراق قرار می گیرد.