دانشکده آموزشی بازار بورس و فارکس
tabliq side logo

Pivot در تحلیل تکنیکال و معرفی انواع آن

Pivot چیست و به چه درد میخورد ؟ Pivot در تحلیل تکنیکال یکی از پرکاربرد ترین ابزار های بررسی وضعیت گذشته و فعلی بازار میباشد. یکی از اهداف تحلیل تکنیکال در بازار مالی ، تشخیص نقاط بازگشت قیمت است . نقاط چرخش قیمت در چارت را Pivot مینامند. اگر شما به این مهارت در تحلیل […]

Pivot چیست و به چه درد میخورد ؟

Pivot در تحلیل تکنیکال یکی از پرکاربرد ترین ابزار های بررسی وضعیت گذشته و فعلی بازار میباشد. یکی از اهداف تحلیل تکنیکال در بازار مالی ، تشخیص نقاط بازگشت قیمت است . نقاط چرخش قیمت در چارت را Pivot مینامند.
Pivot در تحلیل تکنیکال و معرفی انواع آن
Pivot ها در فارکس
اگر شما به این مهارت در تحلیل خود دست پیدا کنید می توانید در ترید کردن سود بسیار زیادی کسب کنید. بر اساس پژوهش ها تابحال تلاش های انجام شده برای مشخص کردن نقاط دقیق سقف و کف قیمت که نواحی بازگشت قیمت شناخته می شوند بی فایده بوده است. با این حال اما برخی ابزار هایی وجود دارند که دراین زمینه عملکرد قابل اطمینانی دارند. Pivot ها بر اساس ماهیتشان به دو گونه قیمتی و محاسباتی و بر اساس قدرت بازگشتی نمودار به دو گونه ماژور و مینور تقسیم می شوند.

انواع Pivot ها

Pivot ها یا نقاط بازگشت قیمت زمانی بوجود می آیند که نیروی عرضه یا تقاضا بر دیگری غالب شود . درواقع هرزمانی که به نمودار بنگرید تعداد زیادی نقاط بازگشت می بینید که هرکدام در دسته ی خود جای دارند.

Pivot قیمتی

مفهوم اصلی و اساسی پیوت قیمتی در ذات این Pivot ها نهفته است . در تعریف قدیمی و کلاسیک این پیوت ها اشاره شده است که اگر بازار به مقدار مشخصی در یک جهت حرکت کرده و پس از تشکیل کف یا سقف قیمت ، با روندی قوی در جهتی مخالف حرکت کند ، یک پیوت در نمودار بوجود آمده است. درحال حاضر این طور گفته می شود که اگر قیمت حداقل به اندازه سه کندل ( شمع ژاپنی ) حرکت کرده و پس از تشکیل کندل بازگشتی ، دوباره با همان شرایط اما این بار در جهت مخالف حرکت کند؛ یک Pivot خواهیم داشت . نحوه تشخیص این پیوت ها معمولا ابزار خاصی نیاز ندارد و به صورت بصری و بر مبنای قوانین تحلیلی میتوان این پیوت های را تشخیص داد. بطور کلی براساس دو روش معامله براساس سطوح حمایت و مقاومت قبلی یا زمان تشکیل پیوت، میتوان از آنها استفاده کرد.

Pivot محاسباتی

این نوع پیوت ها بر اساس فرمول های ریاضیات و داده های قیمتی (OHLC) محاسبه می شوند. در این نوع پیوت ها جزئیات تحرکات قیمتی بازار دخیل نیست. درواقع خروجی این محاسبات چند عدد می باشد که به عنوان سطوح حمایت و مقاومت آتی نمودار به کار برده می شوند. این پیوت ها اما بر اساس پارامتر هایی همچون دوره زمانی نمودار و داده قیمتی مورد استفاده ، تا مدت زمان مشخصی قابل استفاده خواهند بود . و با تشکیل کندل های جدید این سطوح نیز بروزرسانی می شوند. به طور مثال نواحی پیوتی نمودار یک ساعته برای معامله گران میان مدتی کاربردی ندارد. Pivot های محاسباتی نیز به خودی خود انواع دیگری همانند پیوت پوینت و خطوط کاماریلا که مهم ترین این انواع هستند ، دارند.

Pivot ماژور

حتی اگر با تحلیل تکنیکال آشنایی چندانی نداشته باشید، با مشاهده نمودار قیمت ، کف و سقف قیمت ها با چشم قابل دیدن و کاملا محسوس می باشند. به اصطلاح به این نقاط بازگشتی در نمودار پیوت ماژور گفته می شود. این نقاط از اهمیت بالایی برخوردارند و معامله گران و تحلیل گران برای رسم خطوط روند و الگوهای قیمتی ، باید از این پیوت ها استفاده کنند.

Pivot مینور

اما درآن طرف نقاط پیوتی وجود دارند که نهایتا منجر به حرکات اصلاحی کوچک یا برقراری روندی خنثی می شوند. پیوت های مینور در نمودارهایی با دوره زمانی قابل مشاهده هستند . زیرا نوسانات کاذب و مقطعی در نمودارهای میان روزی بیشتر ایجاد می شوند. به این دلیل که این پیوت ها قدرت زیادی در تغییر روند و ایجاد حرکت قیمتی چشم گیر ندارند ، الگوهای قیمتی و خطوط مبتنی بر آن ها از اعتبار زیادی برخوردار نیست . پس در نتیجه تحلیل گران برای کاهش خطاهای تحلیل ، معامله گر باید به دوره های زمانی مناسب رجوع کند.

 نحوه تشخیص Pivot های مینور از ماژور

تابحال تعریف اولیه پیوت های مینور و ماژور را به شما توضیح دادیم و مبانی اصلی این پیوت ها را نمایش دادیم . حال زمان این است که به سوالی بپردازیم که بسیار مهم است . چگونه این نقاط را از یکدیگر تشخیص دهیم ؟  با توجه به این موضوع که سطوح پیوت ها بطور کامل مبتنی بر قیمت می باشند ، تشخیص دادن آن ها به صورت چشمی و بر اساس مقایسه ذهنی سطوح بر اساس قدرت حرکات بعدی ممکن خواهد بود . اما لازمه این امر داشتن تجربه کافی یا ابزار مناسب در زمینه تحلیل تکنیکال است . به همین دلیل ابزار ها و روشی ترکیبی شامل دو ابزار فیبوناچی بازگشتی و اندیکاتور مکدی ایجاد شده است . در این صورت معامله گران تازه کار و بی تجربه نیز قادر به تشخیص این سطوح خواهند بود.

حرف آخر

بصورت کلی Pivot ها از بهترین ابزار های تحلیل و معامله گری در بازار مالی هستند. اما باید به نوسانات قیمت ها در بازار نیز توجه داشت که باعث خطاهایی میشوند .
همچنین بخوانید :

مقالات مرتبط

آخرین مقالات

    بایگانی‌ها
    5 / 0

    FT ADX Color Candles اندیکاتور MT5

    معرفی و دانلود اندیکاتور کاربردی FT ADX Color Candles اندیکاتور کاربردی FT ADX Color Candles زمانی که نیاز دارید به طور همزمان به چندین مورد نگاه کنید، معامله می تواند بسیار خسته کننده باشد. اندیکاتور کاربردی FT ADX Color Candles قالب شمع ها، ساپورت ها، مقاومت ها، برنامه ها، اخبار و اندیکاتورها. هدف این ابزار […]

    بایگانی‌ها
    5 / 0

    Smart Volatility Index MT5 اندیکاتور

    معرفی و دانلود اندیکاتور کاربردی Smart Volatility Index MT5 Smart Volatility Index MT5 از محبوب ترین و با رتبه بندی بالای شاخص نوسانات (VIX) در بازار است. این خوانش همان چیزی است که VIX برای شاخص های سهام انجام می دهد. معرفی اندیکاتور کاربردی Smart Volatility Index MT5 با این حال، این شاخص در تمام […]

    بایگانی‌ها
    5 / 0

    Renkochart and Supertrend اندیکاتور MT5

    معرفی و دانلود اندیکاتور کاربردی Renkochart and Supertrend Renkochart and Supertrend شاخص فوق روند را در زمان واقعی نمایش می دهد. پس از نصب اندیکاتور، پنجره نمودار Renko و نشانگر supertrend را در همان پنجره نمایش می دهد. معرفی اندیکاتور کاربردی Renkochart and Supertrend این به شما این امکان را می‌دهد که نقاط ورودی و […]