دانشکده آموزشی بازار بورس و فارکس
tabliq side logo

روش ورود به بازار بورس

مقالات آموزشی مقالات بازار بورس
5 / 0
به این مقاله امتیاز دهید.

با توجه به بازدهی خوب بورس تهران افراد زیادی تمایل پیدا کرده‌اند در این بازار حضور یابند و سرمایه‌ مازادشان را در بورس سرمایه‌گذاری کنند. برخی افراد به اشخاص عادی توصیه می‌کنند وارد بورس نشوند. بسیاری هستند که افراد تازه‌کار را از ورود به بورس منع می‌کنند و دلیل اینکار را پرریسک بودن این بازار […]

روش ورود به بازار بورس

با توجه به بازدهی خوب بورس تهران افراد زیادی تمایل پیدا کرده‌اند در این بازار حضور یابند و سرمایه‌ مازادشان را در بورس سرمایه‌گذاری کنند. برخی افراد به اشخاص عادی توصیه می‌کنند وارد بورس نشوند. بسیاری هستند که افراد تازه‌کار را از ورود به بورس منع می‌کنند و دلیل اینکار را پرریسک بودن این بازار و امکان مسدود شدن سرمایه برای مدت طولانی می‌دانند، در حالی که اگر افراد تازه‌کار، دانش و آموزش‌های لازم و تجربیات کافی را بدست بیاورند، می‌توانند مانند افراد حرفه‌ای که در بازار بورس فعال هستند سرمایه‌گذاری‌های پرسود انجام دهند و موفق باشند. در این مطلب قصد ما این است که نحوه شروع سرمایه‌گذاری در بورس را بصورت ساده و کلی، برای شما شرح دهیم. لینک‌های انتهای مطلب شما را به سایر بخش‌های آموزشی راهنمایی می‌کند.

اولین قدم، گرفتن کدمعاملاتی (کدبورسی) از طریق یکی از کارگزاران

برای معامله در بازار بورس شما نیاز به یک کارگزار رسمی و کدمعاملاتی دارید. کارگزار در واقع واسط بین شما و بازار بورس می‌باشد و معاملات سهام توسط کارگزار انجام می‌شود. کد معاملاتی نیز نشان‌دهنده هویت شما در بورس تهران می‌باشد و شما با کدمعاملاتی شناخته می‌شوید. ده‌ها کارگزاری مختلف وجود دارد و می‌توانید برای گرفتن کد سهامداری به یکی از کارگزاری‌ها در شهر خودتان مراجعه کنید. اگر در شهرتان هیچ کارگزاری وجود ندارد، می‌توانید به وسیله سایت‌ کارگزار، درخواست کد معاملاتی را بصورت غیرحضوری برای کارگزار ارسال کنید. برای ثبت‌نام غیرحضوری در کارگزاری و دریافت کد معاملاتی، با گرفتن پرینت قرارداد که در سایت کارگزاری‌ها موجود است انرا تکمیل کرده و همراه با مدارک موردنیاز توسط پست به آدرس کارگزار ارسال می‌کنید. روند دریافت کد معاملاتی ممکن است در کارگزاری‌ها متفاوت باشد و به سیاست کاری کارگزاری‌ها بستگی دارد. به طور معمول حداکثر پس از 10 روز کد معاملاتی برای شما ارسال می‌شود و می‌توانید خرید و فروش سهام را انجام دهید. راهنمای ثبت‌نام غیرحضوری را می‌توانید در سایت کارگزاری‌ها بخوانید یا برای کسب اطلاعات کاملتر با کارگزار تماس بگیرید.

خرید و فروش سهام صرفا از طریق شرکت‌های کارگزاری و به یکی از روش‌های زیر انجام می‌گیرد:

- مراجعه حضوری به کارگزاری و ارائه سفارش خرید یا فروش - سفارش تلفنی به کارگزاری، برای خرید یا فروش سهام - سفارش اینترنتی به کارگزاری، برای خرید یا فروش سهام - خرید یا فروش مستقیم سهام توسط خود فرد، از طریق سامانه معاملات آنلاین (برخط) بنابراین برای خرید و فروش سهام، نیازی نیست به تالار بورس یا کارگزاری مراجعه کنید. اکثر کارگزاری‌ها سیستم معاملات انلاین یا حداقل امکان معاملات اینترنتی را دارند. در سیستم معاملاتی انلاین که بهترین روش معاملات است، خرید و فروش آنی و لحظه‌ای سهام امکان پذیر است. به این معنی که شما به محض وارد کردن سفارش، خرید یا فروش در همان لحظه انجام می‌شود و نیازی به انجام کار از طریق کارگزاری نیست. البته در هر حال این کارگزار است که واسط بین شما و بورس می‌باشد ولی خرید و فروش اتوماتیک شده و دخالت انسانی در آن وجود ندارد.

مزایای معاملات آنلاین سهام

- سرعت عمل در تصمیم‌گیری - کاهش اختلافات بین سرمایه‌گذار و کارگزار و کاهش اشتباهات - امنیت بالای معاملات آنلاین - نقل و انتقال الکترونیک پول - عدم محدودیت زمانی و مکانی برای سرمایه‌گذاری نحوه معاملات آنلاین سهام و خرید و فروش سهم خیلی ساده و پیش پا افتاده است و حتی افرادی که در زمینه اینترنت دانش اندکی دارند می‌توانند خرید و فروش سهام را از طریق سیستم‌های آنلاین انجام دهند. در صورت نیاز، نحوه خرید و فروش توسط سایت کارگزاری به شما آموزش داده می‌شود. درباره معاملات غیرحضوری و اینترنتی سهام در این مطلب می‌توانید توضیحات کوتاهی را مشاهده فرمایید.

با کم شروع کنید

پس از دریافت کد معاملاتی و توضیحات مربوطه از کارگزاری، وارد سیستم آنلاین یا اینترنتی شوید و بخش‌های مختلف انرا با دقت بررسی کنید. پس از خواندن مطالب آموزشی، بهتر است دست بکار شوید و برای بدست آوردن تجربه خرید و فروش، مبلغ خیلی کمی (مثلا 400 هزار تومان) سهام خریداری کنید. توجه کنید که توقع نداریم از این مبلغ کم، سودی نصیب شما شود و این خرید فقط جهت آشنایی شما با روند معاملات و بازار است.اولین پله ها در بورس البته بازهم به این معنی نیست که 400 هزار تومان سهام را بدون فکر و بررسی خریداری کنید. با استفاده از آموزش‌هایی که در این سایت و سایت‌های آموزشی دیگر خوانده‌اید این خرید را انجام دهید و پس از خرید، روند قیمتی سهم را بررسی کنید. اخبار مرتبط با بازار و شرکتی که سهام آنرا خریداری کرده‌اید را بخوانید و در زمانی که تعیین کرده‌اید و فکر می‌کنید مناسب است، سهام خودتان را بفروشید. در واقع هدف از اینکار، استارت اولیه و صرفا ورود به بازار است. خرید سهام، هرچند به تعداد کم باعث می‌شود بازار را پیگیری کرده و شروع به یادگیری نمایید. هشدار : به هیچ عنوان بدون اطلاعات و دانش کافی و قبل از اینکه درک صحیحی از بازار بدست نیاورده‌اید، سرمایه اصلی که برای سرمایه‌گذاری کنار گذاشته‌اید را وارد بورس نکنید. بازار بورس تهران برای افراد مبتدی و افرادی که از آن شناخت کافی ندارند دارای ریسک زیادی است و احتمال از دست رفتن بخش زیادی از سرمایه وجود دارد. بنابراین اگر تازه‌کار هستید معاملات سنگین و پرحجم انجام ندهید، با خریدهای بسیار کوچک و حتی زیر 400 هزار تومان شروع کنید. پس از کسب اطلاعات لازم و بدست آوردن تجربه کافی، به همان نسبتی که سطح دانش و اطلاعات‌تان افزایش می‌یابد، می‌توانید سرمایه‌تان را در بازار افزایش دهید. سوالات متداول بورسی:

چرا باید با مبلغ کم وارد معاملات بورس شوم؟

وقتی با مبلغ کمی وارد بازار شوید، حتی اگر درصد زیادی ضرر کنید، ضربه سختی به شما نخواهد خورد. در عوض تجربه ارزشمند و گرانبهایی بدست می‌آورید که ارزش آن فوق‌العاده زیاد است.

گفتید که برای معاملات سهام نیاز نیست به تالار بورس مراجعه کنم، پس از کجا می‌توانم روند معاملات سهام را پیگیری کنم؟

شما می‌توانید معاملات سهام را بصورت آنلاین از طریق سایت مدیریت فناوری بورس به آدرس www.tsetmc.com پیگیری کنید. سایت ذکرشده فقط برای نمایش قیمت‌ها و اطلاعات سهام شرکت‌های بورسی می‌باشد و همانطور که عرض کردیم برای انجام دادن معاملات، باید از طریق سیستم معاملات آنلاین که کارگزاری در اختیار شما قرار می‌دهد اقدام کنید.

نکات خیلی مهم در بازار بورس

1 – فراموش نکنید، افراد خیلی کمی هستند که همه معاملات آنها موفقیت آمیز است. باید سعی کنید با افزایش دانش و مهارت، خودتان را به جایی برسانید که حداقل از هر 5 معامله‌ای که انجام می‌دهید 4 مورد آن درست باشد. 2 - اولویت اول شما در بورس باید حفظ سرمایه، اولویت دوم حفط سودهای قبلی‌ و اولویت سوم سود کردن باشد. حفظ سرمایه مهم‌ترین اصل است چون اگر سرمایه خودتان را از دست بدهید، دیگر چیزی ندارید که با آن معامله کنید و سود ببرید. 3 - بازار همیشه مثبت و رو به رشد نیست. همیشه خود را برای زمانی که بازار منفی می‌شود آماده کنید و اطلاعات‌تان را برای پیروز شدن در شرایط سخت بالا ببرید. 4 – از تجربیات دیگران استفاده کنید و وقتی اشتباهی انجام دادید، آنرا بپذیرید، آن اشتباه را تصحیح کنید و درس بزرگی که از آن اشتباه گرفته‌اید را در جایی یادداشت کنید. 5 – عواملی مانند ترس، طمع و سایر هیجانات و احساسات هستند که بیشتر معامله‌گران را در بازار بورس هدایت می‌کنند! وقتی تصمیمی گرفتید متوجه باشید که این تصمیم از کجا سرچشمه گرفت؟ از تحلیل و منطق یا از روی هیجان، خوش‌باوری یا …

مقالات مرتبط

آخرین مقالات

    بایگانی‌ها
    5 / 0

    FT ADX Color Candles اندیکاتور MT5

    معرفی و دانلود اندیکاتور کاربردی FT ADX Color Candles اندیکاتور کاربردی FT ADX Color Candles زمانی که نیاز دارید به طور همزمان به چندین مورد نگاه کنید، معامله می تواند بسیار خسته کننده باشد. اندیکاتور کاربردی FT ADX Color Candles قالب شمع ها، ساپورت ها، مقاومت ها، برنامه ها، اخبار و اندیکاتورها. هدف این ابزار […]

    بایگانی‌ها
    5 / 0

    Quasimodo Genie اندیکاتور MT5

    معرفی و دانلود اندیکاتور کاربردی Quasimodo Genie معرفی اندیکاتور Quasimodo Genie ، یک نشانگر قدرتمند برای MetaTrader 5 که به طور خودکار الگوی Quasimodo یا Over and Under را شناسایی می کند. معرفی اندیکاتور کاربردی Quasimodo Genie این اندیکاتور برای معامله گرانی که می خواهند از این الگوی نمودار محبوب استفاده کنند و معاملات سودآوری […]

    بایگانی‌ها
    5 / 0

    Spread Pulse MT5 اندیکاتور

    معرفی و دانلود اندیکاتور کاربردی Spread Pulse MT5 Spread Pulse MT5 ابزار موثری است که اطلاعاتی را در مورد اسپرد فعلی در نمودار به معامله گران ارائه می دهد. اسپرد تفاوت بین قیمت خرید و قیمت فروش یک ابزار است. معرفی اندیکاتور کاربردی Spread Pulse MT5 نشانگر در قالب متنی که در نمودار نمایش داده […]